İnternet aracılığıyla yayılan kıyamet
2005 yılının sonlarına doğru Amerika’da bir intihar salgını başlar. Ülkenin her tarafında, bribirinden bağımsız insanlar, tüyler ürpertecek yöntemlerle kendilerini öldürmektedir. Çok geçmeden bu intihar vak’alarının benzerleri Türkiye’de de yaşanmaya başlar. İlk tuhaf intihar olayı İzmir’in Selçuk ilçesinde görülür. Tarık isimli kendi halinde bir genç, internete girdiği uzun gecelerin ardından birden bire dünyayla ilişkisini keser; kısa süre sonra da korkunç bir yöntemle kendini öldürür. Selçuk emniyet amirliği, bu intiharı özel incelemeye alır; Tarık’ın yakın arkadaşları Hande, Cem ve Sema’yı sorgular.
Bu sırada Tarık’ın bu arkadaşlarına internet aracılığıyla tuhaf görüntüler eşliğinde mesajlar gelmeye başlar. Mesajları gönderen, kısa süre önceden intihar eden Tarık’ın ta kendisidir. Bir ölüden mesaj almanın mantıksız olduğunu düşünen üç arkadaş, zaman içinde çevrelerinde garip varlıklar görmeye başlarlar. Göründükleri insanlara korkunç anlar yaşatan bu varlıklar, kişilerin bilinçlerini ele geçirerek onların hayalle gerçek arasında ayrım yapmalarını engellemekte; çok geçmeden de kendilerini öldürmelerine sebep olmaktadırlar.
Bu esrarengiz olaylar üzerinde araştırmalar yapan Hande, ulaştığı bilgileri komiser Süleyman’la paylaşır. Ona göre, yeryüzündeki tüm ölümleri gerçekleştiren Dabbe’tül arz isimli bir varlık bulunmaktadır. Dabbe’nin bunun için kullandığı araçlarsa, dünyaya bir örümcek ağı gibi yayılan İnternet ile, aynı mekanda fakat farklı boyutta yaşayan cinlerdir.
Dabbe perdeyi aralamış; gerçekler ters-yüz olmaya başlamıştır. Kıyametin son alametleri artık her yerdedir…
Üçlemenin ilk halkası…
Yaşamını Japonya'da sürdüren Hasan Karacadağ’ın yazıp yönettiği korku filmi “D@bbe”nin başrollerinde Ümit Acar, Kaan Girgin, Serdar Özer ve Ebru Aykaç kamera karşısına geçmiş. Filmde rol alan oyuncular arasında Süha Tok, Serhat Yiğit, Zeynep Hasdal Çolakoğlu, Fulya Candemir, Sabri Tekinalp ve Murat Seviş de bulunuyor. Çekimleri İzmir Selçuk’ta gerçekleştirilen “D@bbe”, bir üçlemenin ilk halkasını oluşturuyor. Kıyametin internet aracılığıyla yayılacağı teması üzerine kurulu film, kutsal kitaplarda anlatılan; Kuran'da Dabbet-ül Arz olarak isimlendirilen bölümden alıyor adını.
1999’da İstanbul Film Festivali'nde özel gösterimde yer alan “Hummadruz” isimli bilim kurgu filmiyle dikkat çeken Hasan Karacadağ, filmleriyle Japonya'da pek çok ödül alan genç bir yönetmen. Karacadağ’ın film hakkındaki sözleri şöyle:
“D@bbe filminin nasıl ve ne zaman bir film fikri olarak kafamda var olduğunu hatırlamıyorum. Ama bu filmin benim için iki önemli noktası var: birincisi, insanlığın kıyameti kendi elinden üreteceğini iddia etmesi; ikincisi de internet kavramının giderek nasıl bir yaratığa dönüştüğünü göstermeye çalışması. Japonya’da bulunduğum süreçte insanların kendi kültürleriyle olan organik ilişkilerini ve bu ilişkinin sinemayı ilgilendiren tarafını inceleme fırsatı buldum. Yapacağım bir korku filmi olsa bile, kendi kültürümden malzemeleri kullandığım zaman nasıl veriler elde edebileceğimi gördüm. D@bbe’nin korku sinemasına yeni açılımlar getirebileceğine inanıyorum.”